Yeni Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı
işyerlerinde etkin mücadele için aşağıdaki hususların işyerlerimizde
uygulanması büyük önem arz etmektedir. Bu önlemler; iş sağlığı ve güvenliği
kurulunun bulunduğu işyerlerinde kurul tarafından, diğer işyerlerinde ise;
işveren veya vekili koordinesinde, bulunması halinde işyeri hekimi, iş
güvenliği uzmanı ve diğer sağlık personeli ile çalışan temsilcisi ve mümkünse
ilk yardım eğitimi almış veya tecrübesi olan kişilerden oluşan ekip tarafından
yürütülmelidir.
İşveren şüpheli vakalarda izolasyon ve
karantina prosedürünün oluşturulması için ALO 184 Koronavirüs Danışma Hattı ve
Sağlık Bakanlığına bağlı en yakın hastane ile iletişime geçilmesini
sağlayacaktır.
Kurul ya da hazırlık ekibi; resmi makamların
tavsiye kararlarını ve İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından
yayınlanan bilgilendirmeleri takip etmekle ve gereğini yapmakla yükümlüdür.
COVID-19 hastalığı nedeniyle işverenin süreci
planlaması
➢ COVID-19 ile
ilgili işyeri özelindeki tehlikelerin belirlenerek ayrı bir risk
değerlendirmesinin yapılması veya mevcut risk değerlendirmesinin güncellenmesi
gerekmektedir.
➢ Risk
Değerlendirmesi yapılırken tehlikeler, riskler ve alınacak önlemlerin belirlenmesinde
aşağıda yer alan temel ilkelerin göz önünde bulundurulması uygun
olacaktır;
➢ Çalışanların
işyerinde nerede ve nasıl COVID-19 virüsüne maruz kalabileceğine ilişkin
değerlendirme yapılması, işyerinde işin özelliği nedeniyle yüksek risk
altındaki çalışanların belirlenmesi, iş süreçleri ve çalışma şekillerinin
değerlendirmeler sonucu yeniden planlanması,
➢ İşyerinde
aynı anda bulunan çalışan sayısının asgari oranda tutulması için uzaktan
çalışma, dönüşümlü çalışma, çalışma süresinin organizasyonu gibi planlanmaların
yapılması,
➢ Maruziyetin
azaltılması için, özellikle yemekhane ve dinlenme alanlarında, sosyal mesafenin
arttırılmasına ilişkin önlemlerin belirlenmesi,
➢ Çalışanların
bireysel risk faktörlerinin (ör; kronik rahatsızlığı olan çalışanlar, gebe
çalışanlar gibi özel politika gerektiren çalışanlar vb.) belirlenmesi ve bu
çalışanların korunması için gerekli tedbirlerin değerlendirilmesi,
➢ Enfeksiyonun
önlenmesi için alınması gereken temel önlemlerin belirlenmesi,
➢ Hasta
kişilerin belirlenmesi ve izolasyonu için politikalar ve prosedürlerin
belirlenmesi,
➢ İşyerinde
çalışanlara verilmek üzere COVID-19 virüsüne karşı koruma sağlamaya uygun ve
yeterli sayıda kişisel koruyucu donanım (KKD) tedariğinin planlaması,
➢ 6331 sayılı
Kanun gereği hazırlanan Acil Durum Planında salgın hastalıklara karşı alınması
gereken Önleyici ve Sınırlandırıcı Tedbirlerin COVID-19 ‘a ilişkin olarak
güncellenerek devreye alınması gerekmektedir. Çalışan temsilcileri ve/veya
çalışanların güncellenen acil durum planı hakkında bilgilendirilmesi ve plan
kapsamında ne yapmaları veya yapmamaları gerektiğinin farkında olmaları
sağlanmalıdır.
➢ İşyerinde
COVID-19 enfeksiyonu salgınına karşı alınmış ve alınması gereken tedbirler
hakkında (sosyal mesafe kuralına uyarak veya uzaktan iletişim araçları vb.)
çalışanlar ve/veya temsilcilerinin görüşleri alınmalı ve bu konulardaki
görüşmelerde yer alması ve katılımları sağlanmalıdır.
COVID-19 hastalığı nedeniyle işverenin yükümlülükleri
➢ İşyerinde
birden fazla işverenin bulunması durumunda birlikte hareket edilmesi
gerekmektedir.
➢ Mevcut acil
durum planları ve risk değerlendirmeleri güncellenmeli, ayrıca salgına karşı
bir eylem planı geliştirilmelidir. Bu planda hazırlık ekibinde görevli
çalışanlar ile sorumlulukları belirlenmelidir.
➢ İşyerine
ziyaretçi giriş çıkışlarını kısıtlanmalıdır.
➢ Aciliyeti
olmayan etkinlikler iptal edilmelidir.
➢ Toplantılar
sınırlandırılmalı ve kalabalık düzenlenmemelidir.
➢
Toplantılarda sosyal mesafeye dikkat edilmeli, asgari sayıda kişi ile
yapılmalıdır. Mümkün olduğunca çevrimiçi veya konferans görüşmesi yoluyla
toplantı yapılmalıdır.
➢ Çalışanların
giydikleri vs. kıyafetler hijyen kurallarına göre yıkanmalı ve havalandırılmalı,
iş kıyafetleri ile gündelik kıyafetler ayrı tutulmalıdır.
➢ Çalışan
sayısı, sosyal mesafeyi koruyacak şekilde mümkün olan en az sayıda
tutulmalıdır.
➢ Evden
çalışma imkânı olan personel evden çalışmaya yönlendirilmelidir.
➢ Çalışanların
molaları ve yemek araları sosyal mesafeyi koruyacak şekilde düzenlenmelidir.
➢ Büyük
çalışma ekiplerinin daha küçük gruplar şeklinde düzenlenmesi önemlidir. Bu
kapsamda vardiya usulü çalışmaya geçilmesi veya vardiya sayılarının artırılması
önerilmektedir.
➢ Çalışma
prosesleri ve teknik kontrol önlemleri, biyolojik etkenlerin ortama yayılmasını
önleyecek şekilde düzenlenmelidir.
➢ İşyerinde
hijyen önlemleri alınmalı, çalışanların kişisel hijyenlerini sağlamaları için
yeterli ve gerekli malzeme ve ekipmanlar temin edilmelidir.
➢ Öncelikle
ziyaretçi veya müşteri potansiyeli bulunan işletmelerde bunlarla ilk önce
muhatap olan bütün çalışanlar, COVID-19 enfeksiyonu salgını ve bunlardan doğan
risklere karşı alınmış ve alınacak tedbirler hakkında derhal bilgilendirilmelidir.
➢ Ziyaretçiler
ve müşteriler de işyerinde COVID-19 enfeksiyonu salgınına dair alınan ve
uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirilmelidir.
➢ Atıkların,
toplanması, depolanması ve işyerinden uzaklaştırılması konularında çalışanlar
bilgilendirilmelidir.
COVID-19 hastalığı nedeniyle çalışanların yükümlülükleri
➢ 6331 sayılı
İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 19 uncu maddesinde çalışanların
yükümlülükleri belirlenmiş olup çalışanlar, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili
aldıkları eğitim ve işverenin bu konudaki talimatları doğrultusunda,
kendilerinin ve hareketlerinden veya yaptıkları işten etkilenen diğer
çalışanların sağlık ve güvenliklerini tehlikeye düşürmemekle yükümlüdür.
➢ Çalışanlar
19 uncu madde kapsamında ki yükümlülüklerinin yanında COVID-19 hastalığı özel
olarak işyerinde alınan tedbirlere uymak ve bu konuda verilen emir ve
talimatları uygulamak zorundadır.
Sağlıklı
Günler Dilerim.
Filiz ERBOĞA
İK Danışmanı- Profesyonel Koç